Haluan auttaa

Kuinka voin auttaa?

Kaikki hakemukset löytyvät kartasta - seuraavasta linkistä:

Kartta

Valitse kartalta perhe, jota haluat auttaa. Voit etsiä perheen läheltäsi tai haluamastasi kaupungista. Voit myös etsiä perheen vasemmasta kulmasta valiten “yksinhuoltajat”, “äkilliset työttömät”, “sairastumiset”, “konkurssin tehneet” tai “muut avuntarpeessa olevat”.

Klikkaamaalla kartalla näkyvää perhettä, esiin avautuu yhteydenottolomake, jonka kautta saat suoran yhteyden perheeseen. Mikäli kartassa ei ole lomaketta, tämä tarkoittaa, että perheellä ei ole sähköpostia ja yhteystiedot saa ottamalla yhteyttä Jouluapuun.

Kun olet lähettänyt yhteydenottokaavakkeen, jää odottamaan yhteydenottoa perheeltä. Tässä vaiheessa kommunikointi on avunantajan ja avunaajan välillä, jotka sopivat avusta keskenään.

Huom! Kartan paikat ovat epätarkat! Perheen yksityisyyttä suojellaan epätarkalla osoitteella ja oikean osoitteen saat lähettämällä yhteydenottolomakkeen kartan kautta, joka menee suoraan perheelle.

Lahjoitusten toimitus?

Avunsaaja ja avunantaja sopivat yhdessä avun toimituksesta joko postitse, kaupungilla tavaten tai avunantaja tuo lähetyksen avunsaajalle kotiin. Jos toimitukseksi valitaan postitus tms. vastaa avunantaja postimaksuista.

Auttaminen Facebookin kautta?

Voit myös lukea hakemuksia ryhmän Facebook seinältä ja klikata haluamaasi perhettä. Klikkaa hakemuksen linkkiä, josta ohjaudut karttapalveluun.

Lahjoitus yrityksenä tai nimettömänä?

Ota ystävällisesti yhteyttä sähköpostilla jouluapua@gmail.com ja merkitse viestiksi “Lahjoitus”. Kerro mitä haluat lahjoittaa ja onko sinulla/teillä toiveita
kenelle apu ohjataan. Vastaamme niin pian kuin mahdollista. Kiitos!

Mitä voi lahjoittaa?

Lahjat voivat olla käytettyjä, mutta tarkistathan, että tavarat ja vaatteet ovat ehjiä, siistejä ja puhtaita. Lahjat voivat olla esimerkiksi vaatteita, leluja, kirjoja, DVDitä, pelejä, lahjakortteja, hajusteita, jouluruokaa tai vaikka joulukori sisältäen esimerkiksi joulukoristeita ja kynttilöitä luomaan joulutunnelmaa. Kenties sinulla on varaa pieneen uuteen lahjaan tai ehkä teidän perheellänne on tilaa joulupöydässä?

Paketointi?

Lahjat on hyvä paketoida ennen lähetystä, koska lahjapaperissakin säästetään monissa perheissä. Lahjapaketin voi merkitä esim “tyttö 5 v” tai “poika 3 v”.
Lahjat voidaan myös jättää paketoimatta - ja mukaan voi halutessaan laittaa vähän lahjapaperia paketointia varten.

Milloin voin lähettää lahjat?

Avunsaaja ja avunantaja sopivat keskenään lähetyksen ajankohdasta. Jouluapua suosittelee lähetyksiä hyvissä ajoin, sillä tämä antaa rauhan tunteen monissa perheissä. Jouluruoka ja kuusi toimitetaan tietysti lähempänä aattoa.

Tärkeää:

Jos lupaat perheelle apua - muistathan pitää lupauksesi, koska perheen joulu voi olla riippuvainen lupaamastasi avusta. He voivat kieltäytyä muiden avusta, koska tietty apu on heille jo luvattu.

Otathan perheen yhteystiedot heti talteen. Jouluapua poistaa perheiden hakemukset ja yhteydenottolomakkeen, kun perheelle on tulossa riittävästi apua.

Huomautamme ystävällisesti, että sivulla ei saa kerätä rahaa. Jos avunsaaja pyytää rahallista apua, siitä on kieltäydyttävä, koska rahankeräys on Suomessa luvanvaraista ja ilman lupaa rahankeräys on rikos. Rahankeräyslakia ei sovelleta tavarakeräyksiin. Lähetä mielellään tästä ilmoitus Jouluavulle.

Jos sinulla on kysymyksiä, etkä löydä vastauksia sivulta, olet tervetullut ottamaan yhteyttä jouluapuun. Vastausaika vaihtelee, mutta yritämme vastata niin pian kuin mahdollista.

Kiitos lämpimästi avustasi!